Hyra rum – priser och beskrivning

Rum och boende i Brösarp – porten till Österlen

Doktorsbostaden ligger centralt mitt i Brösarp, mellan kyrkan och Ica. Här kan du hyra rum och få billigt boende vid porten till Österlen. Vi har två spartanska rum till uthyrning, båda är dubbelrum/tvåbäddsrum men kan självklart användas som enkelrum. Rummen ligger bredvid varandra på andra våningen i vårt stora hus. Sammanlagt erbjuder vi fyra sängplatser, men självklart går det bra med några fler personer då vi har några extramadrasser att lägga på golvet. Utöver rummet får du tillgång till ett sällskapsrum med TV som delas av alla tre rummen gemensamt.

Sällskapsrum, toalett och badrum

Här finns som sagt TV och soffa att sjunka ner i. Här finns också bord och stolar för de som till exempel vill spela sällskapsspel. Toalett finns i anslutning till sällskapsrummet och badrum med ytterligare en toalett finns på entréplan bredvid er hall. Vi har inget kök med möjlighet till självhushåll att erbjuda våra gäster, men det är mycket nära till både restauranger, café och livsmedelsbutik. För frukost rekommenderar vi närliggande Café Smulan och deras fina frukostbuffé.

In- och utcheckning

Efter överenskommelse kan du checka in i princip när som helst, men utcheckning är senast kl 10.00 om vi inte kommit överens om något annat. När du checkar ut ska rummet vara städat och dammsuget (dammsugare finns i sällskapsrummet) annars tar vi ut en städavgift på 200 kr per rum.

Priser

  • 300 kr per person och natt
  • 200 kr per person och natt för boende i Annexet
  • 50 kr tillkommer för sängkläder (lakan, påslakan och örngott) om du ej tar med egna
  • Barn under 3 år som inte upptar egen säng bor gratis
  • Wifi finns och är gratis
 • Städavgift 200 kr (om du ej har möjlighet att städa efter dig)

Betalning sker kontant eller med Swish vid incheckning. Bankomat finns på Centrumhuset mellan Apoteket och Pizzerian på Brunnsviksvägen.

Husregler

 • Husdjur och rökning ej tillåtet
 • Ingen mat på rummen och inga alkoholhaltiga drycker
 • Inga skor inomhus
 • Lämna rummet i samma städade skick det var när du kom. Eventuella sopor källsorterar du vid återvinningsstationen 60 meter rakt upp för slänten mittemot din dörr
 • Ta med egen handduk (stranden/dusch/etc)
 • Har du egen sovsäck måste du ändå ha lakan och örngott
 • Trädgården på baksidan av huset är privat

Nära mat

Kollektivtrafik

100 m till busshållplats Brösarp Östra (Skåneexpressen 3 och buss 579) och 750 m till Brösarps bussterminal (Skåneexpressen 3 och 4, samt linje 579). Skånexpressen 3 trafikerar Simrishamn–Kristianstad, Skånetrafiken 4 Ystad–Kristianstad och linje 579 kör Brösarp–Vitaby–St Olof–Onslunda–Tomelilla. Till Skånetrafikens reseplanerare!

Nyrenoverat

Hela vårt gästboende är nyrenoverat, varsamt och traditionellt med ekologiska material och målarfärger. Furugolven från 1800-talet är såpskurade och snickerierna har fått lokalproducerad linoljefärg i vit gräddton. Badrummet har ett remaljerat gammalt gjutjärnsbadkar på lejontassar som samsas med handmålat badrumsporslin från Paris. Varmt välkomna!

Övrigt

Cykeluthyrning, storslagen natur, kulturupplevelser, vandring, Brösarps backar, utegymaktiviteter, samhällsservice … titta på www.brösarp.se så hittar du kanske det du söker!

I det nyrenoverade badrummet finns ett remaljerat gjutjärnsbadkar.
I det nyrenoverade badrummet finns ett remaljerat gjutjärnsbadkar.
Handmålat badrumsporslin från Paris.
Handmålat badrumsporslin från Paris.
På gårdsplanen finns en rondell med blomsteräng för fjärilar och bin
På gårdsplanen finns en rondell med blomsteräng för fjärilar och bin